Pioenrozen kopen bij de kweker

Vanaf medio mei

Coral Sunset

Monsigneur Jules Elie

Gardenia

White Cap

Duchesse de Nemours

Pillow Talk

Belgravia

Angel Cheeks

Sarah Bernhardt

Dinner Plate

Paul M. Wild

Elsa Sass

Jacorma

Pioenrozen bij La vie en Rose

Ieder voorjaar krijgen wij van onze klanten de vraag “Verkopen jullie ook pioenrozen?”. Ons antwoord was dan “Nee, want is een heel andere teelt als de snijrozen die wij bij La vie en rose uit onze eigen kwekerij verkopen”.

Onze interesse was echter wel gewekt. Wij zijn ons toen gaan inlezen en verdiepen in de teelt van deze schitterende seizoensbloemen.

Gelet op de naam zou je vermoeden dat de roos en de pioenroos familie van elkaar zijn. Niets is echter minder waar. Rozen zijn houtachtige struiken die jarenlang meegaan en in verwarmde kassen jaarrond bloeien. Pioenrozen groeien vanuit wortelstokken en sterven in het najaar bovengronds af. In het voorjaar groeien de dikke rode neuzen op de wortelstokken weer uit tot 50-100 cm hoge planten. De pioenen bloeien één keer per jaar in de vroege zomer.

Pioenrozen kopen bij de kweker

In september 2020 hebben we de wortelstokken van 13 verschillende soorten pioenrozen geplant. Op de knieën met een schepje, best een klus!
De pioenplanten moeten zich eerst “zetten” in de grond. Dus in 2021 hebben we niets geoogst, wel alle bloemknoppen uitgebroken zodat de planten zich goed konden ontwikkelen. In 2022 hebben we de eerste bloemen geoost, nog wel in beperkte mate. Dit ook weer om de wortelstokken zich zo goed mogelijk te laten ontwikkelen. In de komende jaren zullen de planten steeds meer en grotere bloemen gaan geven.

Vanaf half mei tot half juni oogsten we de pioenrozen. Om ons pioenrozen-seizoen te verlengen hebben we in oktober 2022 pioenen geplant voor de kasteelt. Gedurende het groeiseizoen 2023 kweken we deze op en in het vroege voorjaar van 2024 oogsten we de eerste kaspioenrozen. Ons doel is om ook met pioenrozen mensen te verrassen met de grote verscheidenheid in bloemvorm, geur en kleur van pioenrozen .

Pioenrozen kopen bij de kweker?

Plaats vandaag nog online uw bestelling!