Verzorginstips

Zo blijven ze het langst mooi!

De snijbloemen ons bedrijf worden met de grootste zorg behandeld om de versheid, houdbaarheid en openbloei te waarborgen. Zo worden de bloemen direct na de oogst in bakken met schoon koud water met snijbloemenvoeding gezet. De snijbloemenvoeding, bijvoorbeeld chrysal, doodt de bacteriën in het water zodat deze de vaatcellen in de bloemstelen niet kunnen verstoppen, en het bevat tevens voedingstoffen voor de bloem.

Om zo lang mogelijk van uw boeket te genieten zijn de volgende tips belangrijk:
1. Let bij de aankoop op de versheid van de snijbloemen: de stelen en bloemknoppen moeten stevig rechtop staan en mogen er niet slapjes bij hangen.
2. Kies bij voorkeur bloemen met een iets geopende knop: de bloemkleur moet zichtbaar zijn. Deze bloeien gemakkelijker open en hebben vaak een mooiere kleur. Let ook op dat de bloemknop onbeschadigd is.
3. Plaats na aankoop uw snijbloemen, met het papier/folie er nog omheen, in een emmer water. Zet de emmer op een koele plaats en laat de bloemen zich minimaal 3 uur goed vol zuigen.
4. Voordat u de bloemen in een vaas zet snijdt u met een scherp mes of schaar de stelen af. Voorkom een rafelig uiteinde van de steel! Verwijder al het blad wat in de vaas komt. Het verwijderen van de doorns is niet nodig. Gebruik altijd vazen , die goed schoongemaakt zijn met wat chloor. Het meegeleverde zakje snijbloemenvoedsel lost u het best even in een aparte maatbeker met wat warm water op, verder aanvullen tot de juiste hoeveelheid met koud water. De vloeibare snijbloemenvoeding kunt u direct met koud water mengen. Houdt u aan de dosering zoals die aangegeven staat op het zakje.
5. Zet de vaas niet op de tocht, in de zon, vlakbij een warmtebron of direct op een vloer met vloerverwarming/ convectorput. Ook rijpend fruit in de buurt van de bloemen verkort het vaasleven van uw boeket.
6. Controleer regelmatig, vooral de eerste dagen het waterniveau in de vaas en hou dit waterniveau zo hoog mogelijk.

Snij na vijf dagen uw bloemen opnieuw af en plaats ze in schoon water met een klein drupje chloor.

Voor nog langer plezier van uw boeket is het goed om de vaas ’s avonds koeler weg te zetten.

Tevreden? Vertel het anderen! Ontevreden? Vertel het ons!

Wij nodigen u van harte uit op onze kwekerij. Zaterdagochtend staat onze deur open en bent u welkom voor een kijkje. De andere dagen werken wij in de rozenkwekerij. Daarom kunt u bestellingen het beste plaatsen door het contactformulier hier onder in te vullen. Wij nemen binnen 1 dag contact met u op.
Telefonisch bestellen kan uiteraard ook altijd.